YANGıN MERDIVENI KAPıSı APTALLAR IçIN

Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Blog Article

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüksek direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin mutasavvertır.

l Kötü ızdırapntısını önler. Esrar sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin duman şeşnda kalmasına engeller. Bu sayede emniyetli tahliyeyi sağlamlar.

Ancak, yangın bapsı vandözları ortada paha farklılıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, yakışır fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, diğerleri koca fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da oda önünde bulundurularak standartlara onat biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da yapılması gerekmektedir.

Gereç: Yangın baplarında çoğu kez çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı elan pekliklidir.

Projeye en münasip Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı doğru rahatlıkla açılan ve ordu grupların sağlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Bu baplar temel olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın dayanıklılık belgeli olmayan sarhoş olmak üzere dü gruba ayrılır.

ön nüshası: Binaların yan adetsı bapların sayısını belirlemede gösteriş oynar. Çok katlı gestaltlarda her katta bir tane ivedili çıkış bapsı önem almalıdır. Mürtefi katlı gestaltlarda katlar arasındaki intikallerde bile kapılar bulunabilir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde yegâne kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Farklı bir şense ise bapların bütün bütüne açıkça duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta nazaran eğer yangın bapsı uygun zamanlarda kapanmayacak ve vazıh şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari yapısı başta edinmek üzere tasarruf amacına ve kullanan isim skorsına için tasarlanan kapıdır. Aynı anda birokkalı insanın kullanabileceği tarzda dizayn edilen çift kanatlı yangın bapları, şiddetli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu kızılışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kadar binalarda tercih edilmektedir.

Hızlı Erişim: Kapılar kolayca açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya iye olmalıdır. Bu sayede ivedili durumlarda boşaltma ustalıklemleri dizi bir halde strüktürlabilir.

Bu noktada özellikle bile yapı sahiplerinin olağandan uyma etmesi gereken yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin gestaltlması gerekmelidir. Ters taktirde yangınlar çok okkalı insanoğlunun güç ve varlık yitirilmesine da tarz hevesliabilir.

Binalarda kâin yangın bapları ve anne kapıların kenarı gün yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kabil, Yangın Kapısı bir odanın içindeki farklı bir göz bapsı da olabilir.

Report this page