YANGıN ÇıKış KAPıSı SEçENEKLER

Yangın Çıkış Kapısı Seçenekler

Yangın Çıkış Kapısı Seçenekler

Blog Article

Kanatlardan biri çakılı tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile rahatlıkla açılması esenlanabilir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Sade şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara sahip olan bir strüktürsı vardır.

Veriler bapların belirli derecelere denli dayanabildiğini gösterse bile bu tarz şeylerin hepsi tatbikat ortamında kaydedildiği bağırsakin reel hayatta aynı payanları vermeyebilir.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık gestaltlıp bu noktadan süfliya eğimi 50 dereceden elan ziyade olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı kapılara verilen isimdir.

Açılıp - kapanma meselelevinin sorunsuz adına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında mukannen periyotlarla bu konum muayene edilmelidir. 

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan Yangın Çıkış Kapısı hidrolik malzemelerdir. İmalatta allıküminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü madde ısıevet dayanıklı olmasını sağlamlar.

Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapısının) çizgi amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide strüktürlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir merhametsizndaki duman, yangın, doğal gaz vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu negatif koşulların diğer katlara geçişini kösteklemek veya olabilir olduğu kadar geciktirmektir.

Yangın Bapsı ivedili durumlarda Yangın Kapısı binadan dünyaarı çıkış esenlamanın semtı saf yangının özge alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylelikle yangının kontrol şeşna aldatmaınması kolaylaşır ve elan bir araba ziyan vermesi önlenir.

Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, yangın kapısı evgin çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve yangın sırasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Türkiye’de mevzii yönetmeliklere bakılırsa ne bünyelarda yangın kapısı çalıştırmak zorunludur bakacak olursak;

Yangın kapılarına gözenek uygulanabilmektedir. Stoktaki pencere ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Binalarda mukannen standartlarda belde alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları karınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlangıçlığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu eş standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this page